Többen eladták a Minden Gyerek Lakjon Jól alapítványtól adományba kapott állatokat, de sok csirke, kacsa és malac elpusztult. Az alapítvány nem ellenőrzi a segélyezetteket, és egyelőre nem értesült az állatok pusztulásáról.

Lassan elfogynak azok az apró állatok, csirkék, kacsák, kecskék, malacok, amelyeket a Minden Gyerek Lakjon Jól alapítvány osztott szét a közelmúltban Borsod-Abaúj-Zemplén megye több településén a rászorultaknak, többen eladták az adományt, de igen sok állat elpusztult - írta az Észak-Magyarország című lap szerdai számában.

Az alapítvány az elmúlt hetekben rendhagyó módon nem élelmiszersegélyt, hanem apró állatokat és az etetésükhöz tápot adott át a mélyszegénységben élőknek, azért, hogy neveljék fel a csirkéket, kacsákat, kecskéket, malacokat, és akár az állattartásból is megélhessenek.

Az Észak-Magyarország tapasztalatai szerint többen eladták az adományba kapott állatokat, ugyanakkor igen sok elpusztult közülük, illetve patkányok és más ragadozók zsákmányoltak belőlük.

Az alapítvány munkatársa a lapnak elmondta: nem ellenőrzik a segélyezetteket, és eddig nem kaptak tájékoztatást arról, hogy eladták volna az állatokat vagy hogy nagy az elhullás. Ősszel fórumokat tartanak, amelyeken megbeszélhetik a segélyezettekkel a tapasztalatokat - olvasható az Észak-Magyarországban.