Háromszázmillió forintba kerülnek az augusztus 20-ai rendezvények

Vágólapra másolva!
Budapesten, Baján és Debrecenben lesz központi tűzijáték augusztus 20-án, az államalapítás ünnepét az idén is Együtt az ország! szlogennel rendezi meg a kormány. A fővárosi rendezvények már augusztus 19-én, pénteken megkezdődnek. A rendezvényt megszervező Hungarofest ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a programokra összesen háromszázmillió forintot fordítanak.
Vágólapra másolva!

A tavalyihoz hasonlóan az idén is Együtt az ország! szlogennel rendezi meg az augusztus 20-ai programokat a kormány - hangzott el a kormányszóvivői tájékoztatón. Az államalapítási ünnepségek nyitóeseménye az augusztus 19-én 10 órakor kezdődő Magyar Ízek Sétánya lesz, de nem marad el a 20-ai légi parádé és tűzijáték sem, az állami kitüntetéseket pedig 20-án délután adják át - mondta a rendezvényeket szervező Hungarofest ügyvezető igazgatója. A programokra összesen nettó 300 millió forintot fordítanak - tette hozzá Kálomista Imre.

A tűzijátékok rendezési jogát a Pyro-1 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a Mafracht Kft. közösen nyerte el a rendezvényszervező kft. gyorsított közbeszerzési eljárása során - közölte Kálomista Imre. A nyertes pályázó feladata a tűzijáték megrendezése mellett annak zenei kompozíciójának és logisztikájának biztosítása.

Az este kilenckor kezdődő eseményen Budapesten a rakétákat a Citadelláról, valamint három, a Margit híd és a Szabadság híd között álló uszályról lövik majd fel.

Budapest mellett Baján és Debrecenben lesz központi tűzijáték augusztus 20-án, amelyek megrendezése együttesen 132,5 millió forintba kerül - mondta a Hungarofest ügyvezető igazgatója. Kálomista Imre elmondta azt is, hogy a vidéki helyszínekkel az ország Budapest-központúságát kívánják oldani a szervezők.

Azt mondta, Debrecenre a város kulturális és történelemben játszott szerepe, valamint a nagy múltra visszatekintő virágkarnevál miatt esett a választás, Bajára pedig az ország soros európai uniós elnöksége alatt elfogadott Duna-stratégia miatt.

Az augusztus 20-ai rendezvények részletes programját itt olvashatja.