Lezártak két utcát az özönvízszerű eső miatt Győrben

2011.08.04. 10:16

Lezárták Győrben a Gyepszél és a Nyár utcát a nagy eső miatt - írja a Kisalföld.hu regionális hírportál. Egy, a legmélyebb területen fekvő épületből két embert kellett kimenteni.

A nagy eső miatt lezárták Győr-Szigetben a Gyepszél és a Nyár utcát - írja a Kisalföld.hu regionális hírportál a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesére hivatkozva.

Két embert a legmélyebben fekvő emeletes házból kellett kimenekíteni, amely előtt 40 centiméter magasan állt a víz. A vizet a tűzoltók három szivattyúval eltávolítottak, a ház alsó szintjét áramtalanították. Közben a Pannon-Víz szakemberei egy átereszt javítottak ki, mert a Gyepszél út nagy része víz alá került - közölte a megyei katasztrófavédelem.

A Kisalföld.hu egy bosszankodó olvasói véleményt is közöl a cikkében. Az olvasó szerint a Gyepszél utca és a hozzá kapcsolódó utcák lakói évek óta küzdenek azért, hogy a csatornázást javítsák meg, mert nagy esőzésekkor egyméteres víz áll az utcán. A Győr-Sziget Győr egyik városrésze, a Rába és a Rábca találkozásánál fekszik, de valójában nem sziget.

Győrben van, és sikerült lefotóznia a vízzel borított utcákat? Ha igen, kérjük, küldje el képeit a foto@origo.hu címre!

A nagy esőzés Kapuvár térségében is gondokat okozott. A kapuvári kórház kazánházába betört a víz, a tűzoltók szivattyúzták ki. Több helyen beavatkoztak, ahol utcákat öntött el, pincékbe tört be a víz. Kapuváron 70 milliméter eső esett szerda éjjel óta.

Győrszemere-Nagyszentpálon árkok teltek meg vízzel, veszélyeztetve az ingatlanokat. A veszély elhárításában a helyi önkéntes tűzoltók is közreműködtek - mondta Bogdány Balázs főhadnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese. Győr és Kapuvár térségében a kora délutáni órákig tíz helyszínre vonultak a tűzoltók.