A menedzsereknek, illetve az alkalmazottaknak kidolgozott magatartási kódexszel igyekszik menteni a tekintélyét a 2007 júliusi budapesti szexorgiáról elhíresült németországi Ergo biztosító. A biztosító külső cég bevonásával vizsgáltatta ki a Gellért fürdőben történteket.

A német biztosítási szakma és a világ egyik legnagyobb viszontbiztosítójának számító Ergo tekintélyének jelentős mértékben ártott, hogy május végén kitudódott: a cég leányvállalata, a Hamburg-Mannheimer biztosító 2007 nyarán a budapesti Gellért fürdőben tartott szexpartival jutalmazta legjobb ügynökeit. A rendezvényre magyar prostituáltakat szerződtettek, számuk - ellentmondásos információk alapján - megközelítette a százat. A szexorgia csaknem 90 ezer euróba került, és a partiról még mindig szivárognak ki újabb és újabb részletek. Az ügynek bírósági következményei is lesznek.

A biztosító külső cég bevonásával vizsgáltatta ki a Gellért fürdőben történteket. A konszern elnöke, Torste Oletzky elmondta: a legtöbb szemrehányás megalapozottnak bizonyult, cáfolt azonban néhány - a német sajtóban nagy visszhangot kapott - részletet. Így azt állította, hogy szex csak az arra a célra felállított baldachinos ágyakban, valamint a medencékben volt, de külön színpadot erre a célra nem állítottak fel. Cáfolta azt is, hogy a partira meghívott hölgyek - szolgáltatásaik alapján - a csuklójukon különböző színű karszalagot viseltek volna, mint ahogy szavai szerint az sem felelt meg a valóságnak, hogy a prostituáltakat minden egyes aktus után pecséttel látták volna el.

Sajtóértesülések szerint az elmúlt időszakban jelentős mértékben visszaesett az Ergo forgalma. A biztosítónak több száz szerződést kellett felszámolnia, és számos ügyfele elpártolt tőle. az Ergo tekintélyének mentése érdekében a biztosító társaság nagyobb átláthatóságot, továbbá korrupciómentességet, valamint a biztosítási szakma legalapvetőbb normáinak maradéktalan betartását ígérő magatartási kódexet dolgozott ki. Torste Oletzky a budapesti rendezvényt teljes mértékben elfogadhatatlannak nevezte, és utalt arra, hogy ehhez hasonló a jövőben nem fordulhat elő.