Biztonsági őrök pakolták ki az Electro World budai áruházát

Vágólapra másolva!
Egy vagyonvédelmi cég fekete ruhás munkatársai pakolják ki az Electro Worldnek a budai Allee bevásárlóközpontban található áruházát. Az áruházra az van kiírva, hogy technikai okok miatt van zárva, de az [origo] tudósítója szerint az árukészlet nagy részét már befóliázták. Az Allee-ban megerősítették, hogy a bolt bezárt. Az Electro World márciusban csődvédelmet kért, júliusban pedig adócsalás miatt tartottak házkutatást a cégnél.
Vágólapra másolva!

Több tucat, fekete ruhába öltözött biztonsági ember szállta meg pénteken délelőtt az Electro World cégcsoport budai Allee bevásárlóközpontban található áruházát - írja a Privátkopó.hu. A lap információja szerint a behajtók az elektronikai áruházlánc mintegy 180 milliós tartozása kiegyenlítése érdekében jelentek meg a helyszínen.

Az [origo] helyszínen tartózkodó tudósítója szerint délután 6-kor is a Horizont vagyonvédelmi kft. fekete ruhás biztonsági őrei pakolták az áruházban lévő árukészletet. Azt mondta, az áruház nagy részét már kiürítettek, az áruk többsége befóliázva áll raklapokon. Az áruház ajtajára az van kiírva, hogy az áruház a mai napon technikai okok miatt zárva van.

A biztonsági cég emberei az [origo] tudósítójának azt mondták, hivatalosan semmit nem mondhatnak az akciójukról, és szerintük az interneten már minden megjelent róla. Tudósítónk szerint az egyik biztonsági őr azt mondta egy vásárlónak, hogy nem tudják megmondani, véglegesen bezár-e az áruház. Az Allee bevásárlóközpontban egyelőre annyit erősítettek meg a hírből, hogy a bolt bezárt. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.

Az Electro World eredetileg tizenhárom áruházat üzemeltetett az országban, de ezek közül az új tulajdonos már többet bezárt. Az Electro World márciusban csődvédelmet kért. A cég vezetője szerint az áruházlánc azért került nehéz helyzetbe, mert 2002-től 2009-ig az Electro World korábbi tulajdonosa, az angol Dixon csoport 17 milliárd forint összesített veszteséget halmozott fel, amiből 7,7 milliárd forint elhatárolt veszteség. Nagy Károly András szerint a veszteség azért halmozódott fel, mert az angolok túl magas dolgozói létszámmal üzemeltettek hatalmas, kihasználatlan áruházakat, óriás bérleti díjakkal. Az Electro World helyzetét tovább rontotta a válság és a fogyasztás visszaesése, valamint az is, hogy nem tudott új külső finanszírozót szerezni.

Júliusban adócsalás gyanúja miatt tartott házkutatást a cégnél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A Privátkopó.hu akkor azt írta, felmerült a gyanú, hogy a cég többmilliárdos számlacsalásba keveredett.