Macedónnak vallotta magát a csepeli gyilkosság feltételezett elkövetője

2011.08.12. 13:55

A szerb nagykövetség egyik munkatársa az [origo]-nak azt mondta, a Nemzeti Nyomozó Irodától úgy tudják, hogy a csepeli gyilkosságok feltételezett elkövetője az eddig megjelent hírekkel ellentétben nem szerb állampolgár, nem is szerb nemzetiségű.

Szerbia budapesti nagykövetsége az MTI-n keresztül közölte, hogy az eddig megjelent hírekkel ellentétben nem szerb a csepeli gyilkosságokkal gyanúsított férfi. A délszláv térségben élő nemzetiségeket gyakorta összetévesztik egymással, a gyilkosságok feltételezett elkövetője azonban nem szerb, hanem információik szerint macedón - állítja a külképviselet.

Az [origo] kiderítette, hogy Szerbia külképviselete a Nemzeti Nyomozó Irodától (NNI) kapta azt a tájékoztatást, mely szerint nem szerb állampolgár, és nem is szerb nemzetiségű a szóban forgó férfi. A nagykövetség munkatársa azt mondta, az száz százalékig biztos, hogy nem szerb, az pedig "valószínű", hogy macedón, mivel a feltételezett elkövető "annak vallotta magát" - fogalmazott.

Csütörtök este négy holttestet hantolt ki a rendőrség Csepel egy elhagyott, erdős területén. Az áldozatok halálának pontos okát, idejét, körülményeit igazságügyi orvosszakértő bevonásával vizsgálják.