Havasi Bertalan: Orbán Viktor egész nyáron dolgozik

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor kormányfő egész nyáron dolgozik, tárgyalásokat, egyeztetéseket folytat - adta hírül pénteken az MTI.
Vágólapra másolva!

Havasi Bertalan az MTI-nek azt is elmondta, hogy "Orbán Viktor elfoglaltságai mindösszesen négy pihenőnapot tesznek lehetővé számára". Az MTI szerint "a napokban az ellenzék több képviselője is azt kifogásolta, hogy a nehéz gazdasági helyzetben szabadságon vannak kormánytagok".

Az [origo] kormányzati forrásokból származó információi szerint a nemzetgazdasági miniszter mellett a nyári időszakban szabadságon volt vagy van mások mellett Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési, Réthelyi Miklós nemzeti erőforrásügyi, Navracsics Tibor közigazgatási valamint Martonyi János külügyminiszter is.

A kormányfő még július közepén vett ki szabadságot és négy napot Horvátországban töltött a családjával. Távolléte alatt több rendeletet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes írt alá. Az [origo] megkereste Havasi Bertalant, hogy kiderüljön, ez a négy nap volt-e a nyilatkozatában említett négy pihenőnap, vagy további négy nap szabadságra számíthat még a kormányfő. Választ nem kaptunk, azonban pár órával később Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI-nek azt mondta, a folyamatos munka miatt Orbán Viktor mindössze négy napot lehetett szabadságon, amit már fel is használt.

A szóvivő azt mondta: az ősz folyamán rendkívül intenzív törvényalkotási munka várható, hiszen Magyarország újjászervezése szempontjából fontos, az oktatás, az egészségügy, a szociális terület átszervezéséből fakadó, jelentős törvényjavaslatok kerülnek a parlament elé.