Menekülés közben többekkel is találkozott az a férfi, akit mellkasig eltemettek a csepeli erdőben. A férfi többektől is elkérte a mobiltelefonjukat a rendőrség hívására, ám senki nem adta oda, úgy megijedtek a véres, sáros embertől. A férfi végül hazajutott csepeli lakásába, onnan értesítette a rendőrséget. A rendőrség több elásott holttestet talált csütörtökön Csepelen.

Három elásott holttestet és három emberi koponyát talált a rendőrség csütörtökön a csepeli erdőben - írja Blikk. A lap szerint a koponyák közvetlenül a földfelszín alól kerültek elő, ezek az áldozatok több hónapja veszthették életüket. A Magyar Nemzet újságírója úgy tudja, hogy a gyilkosságokat egy szerb állampolgárságú férfi követte el egy, a Csepel-szigeti erdőben élő magyar házaspárral. (Pénteken Szerbia budapesti nagykövetsége azt közölte, hogy a férfi nem szerb állampolgár és nem is szerb nemzetiségű, hanem információik szerint macedón.) Lukács Csabának, a lap munkatársának sikerült telefonon beszélnie egy erdélyi származású fiatalemberrel, akinek sikerült kiásnia magát, és aki a múlt héten értesítette a rendőrséget. Az áldozat nem akarja felfedni kilétét a nyilvánosság előtt.

Az újságíró szerint a férfi korábban az erdélyi származású fiatalember családjának az ismerőse volt. Az áldozat szerint a szerb férfi többször kért tőlük pénzt kölcsön, amit részben meg is adott, hogy így a bizalmukba férkőzzön. A múlt héten, a fiatalember fizetése napján a férfi sörözni hívta a csepeli erdőbe a barátaihoz, egy erdőben élő hajléktalan házaspárhoz. Sörözés közben azonban a fiatalembert hátulról lefogták, és fojtogatni kezdték.

Elvették bankkártyáját, és arra kényszerítették, hogy árulja el a kártya PIN-kódját. A fiatalember megadta a számot, ám nem bíztak meg benne, ezért nyakig betemették egy előre kiásott gödörbe. Korábban a kérdésére azt mondták, hogy a gödör árnyékszék építéséhez kell. A férfit guggoló helyzetben, hátrakötött kézzel ásták el, mert ebben a pozícióban a legnehezebb kijutni a gödörből. Az áldozatnak valahogy mégis sikerült magát kiásnia, és elmenekülnie. Előbb azonban még az őrzésére hátrahagyott kutyával is meg kellett küzdenie.

A rendőröknek 24 órán belül sikerült elfogniuk az elkövetőket. Azért nem adtak korábban hírt az esetről, mert a férfi csak most tett beismerő vallomást, amiből kiderült az is, hogy már több áldozatot öltek meg hasonló módszerrel.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
További képekért kattintson a fotóra!