Vesztegetéssel is gyanúsítják Galambos Lajos volt NBH-főigazgatót

2011.08.12. 19:17

Vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés gyanúja miatt is kihallgatták Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatóját. Ügyvédje, Molnár Lajos részleteket nem árult el az ügyről, mert a dokumentumokat 2040-ig titkosította az ügyészség. Galambos Lajost a volt titkosszolgálati vezetők ügyében a bűnsegédként elkövetett kémkedéssel gyanúsítják.

Egy újabb büntetőügyben hallgatták ki Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori főigazgatóját pénteken a Budapesti Katonai Ügyészségen - közölte Galambos ügyvédje. Molnár Lajos az MTI-nek elmondta, védencét ebben az ügyben vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják. Az ügy részleteire az ügyvéd nem tért ki, mivel az ügyészség a dokumentumokat 2040-ig titkosította.

Molnár Lajos azt is elmondta, Galambos Lajos meghallgatását félbeszakították, később folytatják. Védence a kihallgatásakor a tények feltárása érdekében továbbra is együttműködött - tette hozzá az ügyvéd. Hangsúlyozta: Galambos Lajos, aki 2004 és 2007 között vezette az NBH-t, továbbra is tagadja, hogy ilyen vagy bármilyen más jellegű bűncselekményt elkövetett volna.

Galambos Lajos ügyvédje közölte azt is, hogy Gyarmati Györgyöt, az NBH egykori megbízott főosztályvezetőjét is kihallgatták a Budapesti Katonai Ügyészségen pénteken, Molnár Lajos feltételezése szerint ugyanebben az ügyben.

A volt titkosszolgálati vezetők ügyében a Budapesti Katonai Ügyészség Galambos Lajost bűnsegédként elkövetett kémkedéssel, Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány 2007 és 2009 közötti titokminiszterét kémkedéssel, Laborc Sándort, az NBH 2007 és 2009 közötti főigazgatóját bűnpártolással gyanúsítja.

KAPCSOLÓDÓ CIKK