"Rágalom", hogy a csepeli gyanúsított szerb szabadcsapatos lett volna

Vágólapra másolva!
"Semmilyen László nem volt az Arkan vezette Tigrisek gárdájában" - állítja egy belgrádi lapnak a csapat korábbi parancsnokhelyettese, aki szerint kizárt, hogy a csepeli gyilkosságok egyik gyanúsítottja a félkatonai szervezetben harcolt volna.
Vágólapra másolva!

Az Alo! című belgrádi bulvárlap internetes kiadása budapesti sajtóhírekre hivatkozva azt írta, hogy a csepeli gyilkosságok egyik gyanúsítottja, bizonyos V. László "vajdasági származású", és elfogásakor "macedón útlevéllel rendelkezett", továbbá hogy az "Arkan vezette félkatonai Tigrisek soraiban harcolt" a kilencvenes évek első felében, a délszláv háborúban, és egyes "volt jugoszláv tagköztársaságok területén elkövetett háborús bűncselekményekért Szerbia is keresi".

A lap ugyankkor közli az Arkan vezette egykori Tigrisek akkori parancsnokhelyettesének, Borislav Pelevicnek a nyilatkozatát: "Ezek aljas rágalmak" - fogalmazott a volt vezető a lapnak. "Arkan helyetteseként ezeknek a fiúknak mindegyikét a mai napig ismerem, és felelősen kijelenthetem, hogy a gárdában semmilyen László nem volt" - nyilatkozta az egykori szerb szabadcsapatok helyettes vezetője, majd hozzátette: a gárdának "egyetlen tagja volt félig magyar, félig szerb, ő ma is él, és egészséges".

Eddig hat ember került előzetes letartóztatásba a Csepel-szigeten néhány napja kihantolt holttestek ügyében. Őrizetben van a bűnbanda feltételezett vezetője is, állampolgárságáról azonban az utóbbi napokban ellentmondó információk terjedtek el.