Szijjártó fenntartja, hogy az ombudsman karrierféltésből bírál

Vágólapra másolva!
Szijjártó Péter továbbra is úgy gondolja, hogy az adatvédelmi biztos állásfoglalását a szociális konzultáció adatkezeléséről személyes motivációk indokolták - tudta meg az [origo]. Jóri András határozatban rendelte el szociális konzultáció kérdőíveit megválaszolók személyes adatainak a törlését.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök szóvivője fenntartja korábbi véleményét, miszerint Jóri András adatvédelmi biztos állásfoglalását személyes motivációk indokolták. Jóri András júniusban azt jelezte, hogy a "Szociális konzultáció 2011" kormányzati kérdőív és az úgynevezett hozzájáruló nyilatkozat sérti az adatvédelmi törvény előírásait. Szíjjártó akkor azt mondta, mivel az új alaptörvény a jelenlegi négy ombudsman helyett egy ombudsmanról beszél, "jól láthatóan Jóri úr bizonytalan személyes karrierjét illetően".

Mivel a kérdőívek kezeléséről és a személyes adatok megsemmisítéséről szóló kérésének megítélése szerint a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala nem tett maradéktalanul eleget, Jóri András adatvédelmi biztos kedden határozatban rendelte el a kérdőívet megválaszolók személyes adatainak törlését. A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) a határozat bírósági felülvizsgálatát kezdeményezi. Az [origo]-nak Szijjártó Péter kifejtette azt is, hogy az ombudsman magatartása a korábbi szocialista kormányzati időszakot idézi vissza.

Az ombudsman határozatáról szóló hírünket ide kattintva olvashatja el.