Pécsi Vízmű: egyeztetések kezdődtek a kártalanításról

Vágólapra másolva!
Egyeztetések kezdődtek a volt pécsi vízszolgáltató Pécsi Vízmű Zrt. kisebbségi tulajdonosa, a francia Suez Environnement kártalanításáról Pécs és a megegyezésben közreműködő Compass Lexecon könyvvizsgáló iroda képviselői között csütörtökön a baranyai megyeszékhelyen.
Vágólapra másolva!

Szabó Iván, a város jogi képviselője a megbeszélés után újságíróknak azt mondta: a kártalanítás úgy történik, hogy Pécs megvásárolja a vízmű kisebbségi részvénycsomagját. Ehhez fel kell mérni a részvények két évvel ezelőtti, azaz a vízközművek városi birtokbavétele előtti értékét is. Összegről nem kívánt beszélni, a tárgyalásokhoz szükséges időt két hónapra becsülte.

Pécs 2009 októberében vette át a városi vízközműveket, miután a Pécsi Vízművel határidőre nem egyezett meg a kisebbségi tulajdon visszavásárlásáról. Azóta a városban az önkormányzat által alapított Tettye Forrásház Zrt. a vízszolgáltató.

A Compass Lexecon jogi iroda - mint az nemrégiben nyilvánosságra került - 26,6 millió euróban jelölte meg azt a kárértéket, amely a Suez kiszorításának napján, 2009 őszén volt érvényes, míg az elmaradt haszon és a kamatok tekintetében megállapításuk szerint, 32,3 millió eurót, közel 8,7 milliárd forintot kéne fizetnie a városnak - írja a lap.