Melegedőbuszban töltötték a reggelt egy kigyulladt ház lakói Budapesten

2011.08.20. 9:10

Tűz volt szombatra virradóra egy XVIII. kerületi társasház egyik lakásában. Sérült nincs, de a házat ki kellett üríteni, és a lakók egyelőre nem térhetnek vissza lakásukba, mert az egyik főfal megrepedt. Jelenleg a BKV egyik melegedőbuszában várják a szakértői vizsgálat végét.

Kigyulladt egy lakás szombat hajnalban a XVIII. kerületben, a Kinizsi és a Fiatalság utca sarkán lévő társasházban. A négyemeletes ház egyik alsó lakása égett. A tűzoltók 15 kocsival vonultak ki a helyszínre, és hamar eloltották a tüzet.

A lakás tulajdonosa a saját lábán menekült ki, és szintén önállóan hagyta el a házat 30 másik lakó. Tíz lakót a tűzoltók segítettek ki úgy, hogy nekik már légzőálarcot kellett viselniük. A kigyulladt lakás tulajdonosát a mentők kórházba szállították kivizsgálásra.

A lakók egyelőre nem térhetnek vissza a lakásukba, mert az egyik főfal megrepedt. "A BKV egyik melegedőbuszában fogják megvárni egy statikus véleményét a repedésről" - közölte az MTI-vel a fővárosi tűzoltóság sajtóügyeletese. A lakóknak meg kell várniuk a reggelt, ugyanis a legkorábban akkorra készül el a statikus szakvéleménye arról, hogy visszaköltözhetnek-e lakásukba.

KAPCSOLÓDÓ CIKK