Több kocsit is összetört egy autós ámokfutó Budapesten

Vágólapra másolva!
Egy 33 éves férfi egy zöldségesnél nem fizetett, majd autóval elmenekült az üzlet tulajdonosa elől. Később a rendőrök is üldözték, két autót, egy turistabuszt és több jelzőtáblát tört össze, majd fának csapódott, és elfogták a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Autós üldözés után fogtak el egy ámokfutót Budapesten szombat délután - közölte a rendőrség.

A zavartan viselkedő férfi egy XI. kerületi zöldségestől fizetés nélkül távozott, majd beült a gépkocsijába, és elhajtott. A tulajdonos azonnal értesítette a rendőrséget, majd a fiával együtt az elkövető nyomába eredtek két autóval. Egyszer az üldözőknek sikerült is megállítaniuk a férfit, úgy, hogy a járművükkel előtte és mögötte elállták az utat, ám erre a menekülő nekihajtott az előtte álló járműnek, majd teljes gázadással a mögötte lévőt is az árokba tolta, és továbbhajtott - tudatta a BRFK.

Eközben a XI. kerületi kapitányság munkatársai is bekapcsolódtak az üldözésbe, próbálták megállítani az elkövetőt, aki menekülés közben az I. kerületi Dózsa György téren egy turistabusznak ütközött, de ismét csak elhajtott. A XI. kerületben, a Bartók Béla úton az autós az őt megállítani szándékozó rendőrök járműve felé húzta a kormányt, amit a rendőrök időben észleltek, és elkerülték az ütközést.

A 33 éves férfi több jelzőtáblát kidöntött, majd a Hegyalja úton a padkának ütközve elvesztette uralmát a jármű felett, és egy fának csapódott. A rendőröknek ekkor sikerült elfogniuk az elkövetőt, akit a mentők kórházba szállítottak.

A történteket hivatalos személy elleni erőszak megalapozott gyanújával vizsgálja az ügyészség. Az elkövetőn kívül más nem sérült meg.