Megzavarta az ünnepi szentmisét egy férfi a Bazilikában

Vágólapra másolva!
Hangosbeszélővel rohant fel egy férfi a lépcsőre a Szent István-bazilikában tartott szentmisén. Csak egy perc múlva tudták eltávolítani a biztonságiak.
Vágólapra másolva!

Megzavarta a Szent István-bazilikában tartott szentmisét egy férfi, aki hangosbeszélővel felszaladt a Bazilika lépcsőjére.

Fotó: Mudra László [origo]

Épp Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek celebrálta a misét, amikor az eset történt.

Az [origo] helyszínen tartózkodó fotóriportere arról számolt be, hogy a férfit csak egy perc után tudták leszedni a lépcsőről a biztonsági emberek. Az incidens úgy következett be, hogy a teret, ahol a Bazilika van, kordonnal vették körbe, és oda elvileg csak szigorú biztonsági átvizsgálás után lehetett bemenni.

Az MTI tudósítója úgy hallotta, a férfi azt kiabálta, hogy "eljött az én országom, itt van a megváltó, én vagyok a ti Jézus Krisztusotok, nézzétek meg a honlapom".

A férfit az ötödik kerületi rendőrkapitányságra vitték. Az MTI információi szerint az illetőt a pszichiátriára szállítják.

A férfin olyan póló volt, amelyen Magyarország Trianon előtti középcímere volt. A középcímer az 1915. év állapotát tükrözi, az akkori társországok (Dalmácia, Fiume, Erdély, Horvátország és Szlavónia) címerei veszik körül a kiegyezés utáni, egyben a mostani hivatalos címer pajzsát, amely fölött a korona van.

Ez a középcímer volt a pólón:

Forrás: Wikipedia