Magyar Nemzet: Gyurcsány Ferencre vallott az MVM-ügyben gyanúsított Kocsis István

Kocsis István és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszélget a 123. Újságíróbálon a Budapest Marriott Hotelben
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferencet, Szilvásy Györgyöt és Kóka Jánost nevezte meg a Magyar Villamos Művek Zrt.-nél okozott kár felelőseiként Kocsis István, a BKV vezérigazgatója, az MVM volt vezérigazgatója, akit különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a múlt héten.
Vágólapra másolva!

Kocsis István, a Magyar Villamos Művek (MVM) volt vezetője Gyurcsány Ferencre, Szilvásy Györgyre és Kóka Jánosra tett terhelő vallomást - értesült a Magyar Nemzet. A lap keddi számában azt írja: az MVM hűtlen kezeléssel gyanúsított volt vezérigazgatója szerint az állami cégnél nem ő, hanem az ellene fellépők okoztak többszázmilliárdos vagyoni hátrányt.

A BKV vezérigazgatója a lap szerint abban a 19 oldalas nyilatkozatban tett terhelő vallomást Gyurcsány Ferenc volt kormányfőre, Szilvásy György volt titokminiszterre és Kóka János egykori gazdasági miniszterre, amelyet múlt szerdai kihallgatásakor adott át a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozóinak. Az NNI azért gyanúsította meg hűtlen kezeléssel Kocsist, mert a hatóság szerint az évente közel ezermilliárdos forgalmat bonyolító vállalat vezetőjeként 2007-2008-ban több céggel különböző megállapodásokat kötött, amelyek az állami vállalatnak milliárdos veszteséget okoztak, és amelyekhez az MVM igazgatósága nem járult hozzá.

Az MVM gyanús ügyeit 2009 óta vizsgáló Nemzeti Nyomozó Iroda a múlt héten hallgatta ki Kocsis Istvánt, aki a meggyanúsítása után kiadott sajtóközleményében kijelentette, meggyőződése, hogy a nyomozó hatóság vizsgálata igazolni fogja az ártatlanságát. Hangsúlyozta azt is, hogy a közeljövőben részletesen és mindenre kiterjedően válaszol, és együttműködik a nyomozókkal.