Traktorbalesetben halt meg egy volt kisgazda miniszter

Vágólapra másolva!
Egy volt kisgazda politikus, országgyűlési képviselő vesztette életét szerdán Zicsen traktorbalesetben - erősítették meg az MTI értesülését a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon.
Vágólapra másolva!

Saját telkén vezette traktorát egy 86 éves férfi Zicsen, ám felborult azzal, és a balesetben életét vesztette. Az áldozat Gerbovits Jenő volt kisgazda politikus, 1990-től 1994-ig országgyűlési képviselő, az Antall-kormány tárca nélküli minisztere 1990 májusától 1991 január közepéig.

A rendőrség sajtóreferense szerint a férfi saját készítésű kistraktorával telkének egy emelkedő szakaszán felborult, a jármű alá szorult, és a helyszínen életét vesztette. A műszaki mentést végző tabi és siófoki tűzoltóktól később kapott tájékoztatás alapján ezt erősítette meg a megyei katasztrófavédelem ügyeletese is. A baleset a tulajdonos kertjének végében történt.

Gerbovits 1990 májusa és 1994 májusa között volt parlamenti képviselő, egy éven keresztül az FKGP alelnöke volt, a pártból 1993-ban átlépett az Egyesült Kisgazdapártba. A Zsigmond Király Főiskola honlapján fellelhető életrajz szerint Gerbovits 1989 és 1991 között a Magyar Parasztszövetség főtitkára, később pedig a szervezet társelnöke volt, majd 1996-tól különböző kisgazda szervezetek vezető tisztségviselőjeként dolgozott. 1989-ben kezdődött politika karrierje előtt gazdálkodóként, és főagronómusként is dolgozott, majd vezető pozíciókat töltött be a mezőgazdaságban.

Forrás: MTI/Illyés Tibor
Gerbovits Jenő (középen, a mikrofon előtt) egy 1993-as rendezvényen