Mohás fadarabot hittek bombának a csopaki strandon

Vágólapra másolva!
Egy facölöp miatt riasztották a tűzszerészeket a csopaki strandra. A balatoni településen gyanús tárgyat találtak a vízben, ezért a strand egy részét le is zárták.
Vágólapra másolva!

Gyanús tárgyat találtak szerda délelőtt a csopaki strandon, ezért rendőröket hívtak, és értesítették a tűzszerészeket is. Később kiderült, csupán egy mohás facölöpről volt szó.

A tűzszerészek az 530 méter hosszú strand középső szakaszán mintegy 150 méter hosszúságú területet zártak le a fürdőzők elől, annak két oldalán azonban a strandolók bemehettek a vízbe. A gyanús tárgy a bójákon kívül, 2,30 méteres mélységben volt.

A strand vezetője, Eszenyi Bernadett szerint lehetett volt szó világháborús bombáról is, a rendszabály mindenesetre előírja, hogy ha bármilyen ismeretlen tárgyra lelnek a vízben, akkor értesíteni kell a rendőrséget, a tűzszerészeket, illetve a strandolókat ki kell hívni a vízből - tette hozzá. (Néhány hete a tihanyi horgásztanya közelében valóban világháborús bombát azonosítottak és semmisítettek meg a tűzszerészek.)