A labor nem nyit ki, két napja nincs vérvétel a váci kórházban

Vágólapra másolva!
Minden előzetes értesítés és magyarázat nélkül két napja nem nyitott ki a Pharmadose Kft. által működtetett labor a váci Jávorszky Ödön Kórházban. A kórház azt állítja, hogy rendesen fizetett a cégnek a szolgáltatásért. Az MTI úgy tudja, hogy a kft. tartozik a veszélyes hulladékokat elszállító cégnek, ezért szünetel a vérvétel.
Vágólapra másolva!

Második napja hiába várnak vérvételre a váci Jávorszky Ödön Kórházhoz tartozó járóbetegek, mert az intézmény laboratóriuma nem teljesíti ez irányú kötelezettségét - közölte szerdán a kórház főigazgatója, Kázmér Tibor.

A főigazgató elmondása szerint a kórház vezetése nem kapott előzetes tájékoztatást a laboratóriumot működtető Pharmadose Kft. képviselőitől a probléma okáról, de már felszólították a céget a működés helyreállítására. Kázmér Tibor elmondása szerint a kórház rendesen fizet a labornak.

Az MTI úgy tudja, hogy a Pharmadose Kft. tartozik a veszélyes hulladékokat a laborból elszállító cégnek, így az nem hajlandó szolgáltatni nekik, ezért szünetel a vérvétel. A kft. interneten közzétett budapesti és váci telefonszámain "az előfizető nem kapcsolható" automatahang jelentkezik, és a kórházban sem kapcsolják a labort, mondván, az se kedden, se szerdán nem nyitott ki.

Vass Csaba helyettes Pest megyei tiszti főorvos szerdán azt mondta, hogy az "eseményről" nemrég értesültek, jelenleg tájékozódnak.