Tarlós: Legkésőbb 2014 elején átadják a 4-es metrót

Vágólapra másolva!
Nem akarja elkapkodni Kocsis István felmentését, de nem is védi a hűtlen kezeléssel meggyanúsított BKV-vezért - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Tarlós István. A főpolgármester szerint 2013 végén, de legkésőbb 2014 elején Orbán Viktorral közösen át fogja adni a 4-es metró első szakaszát.
Vágólapra másolva!

"Amíg tényszerűen be nem bizonyosodik, hogy bármi is Kocsis István terhére róható, és amíg a BKV ügyeiben nem érintett, addig nincs ok rá, hogy felmentsem" - mondta Tarlós István a Magyar Nemzetnek az MVM-ügyekben hűtlen kezeléssel gyanúsított BKV-vezérről. A főpolgármester szerint nem védi Kocsist, de nem is akar kapkodni a felmentésével, már csak azért sem, mert szerinte a vezérigazgató "egyértelműen pozitív szerepet játszott a BKV-s ügyek tisztázásban, és sokat segített a júliusi Alstom-megállapodás létrejöttében is.

Tarlós szerint az Alstom-megállapodás "a ciklus eddigi legnagyobb sikere", és ennek alapján 2013 végén, de legkésőbb 2014 elején Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen átadják a 4-es metró első szakaszát.