Huszonkilenc határsértőt fogtak el egy nap alatt Bács-Kiskun megyében

Vágólapra másolva!
Összesen huszonkilenc külföldi határsértőt fogott el a rendőrség pénteken a Bács-Kiskun megyei határszakaszon. Tunéziaiak, líbiaiak és palesztinok is vannak közöttük.
Vágólapra másolva!

Hét líbiai, 2 tunéziai és 1 palesztin állampolgárt igazoltattak, majd vontak eljárás alá a péntek hajnali órákban az 5501-es számú úton a kelebiai határrendészeti kirendeltség járőrei.

A Bács-Kiskun megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesének tájékoztatása szerint ezt követően Kelebia bel- és külterületén további 7 líbiai, 2 tunéziai, 2 algériai és 1 marokkói állampolgárt is elfogtak, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. Ezért előállították őket a határrendészeti kirendeltségre.

Meghallgatásuk során a külföldiek a tiltott határátlépés tényét elismerték. Közülük a palesztin állampolgárt a rendőrök átadták a migrációs ügyek osztályának őrizetbe vétel céljából, a többi 21 embert pedig kiutasítást előkészítő őrizetbe vették a kiskunhalasi őrzött szálláson.

A Bács-Kiskun megyei határátkelőhelyeken ugyancsak pénteken további 4 szerb és 3 afgán állampolgár kísérelt meg szabálytalanul hazánk területére lépni - mondta Magony Andrea, hozzátéve, hogy ellenőrzésük során az útlevélkezelő megállapította: velük szemben beutazási és tartózkodási tilalmat rendeltek el, vagy nem rendelkeznek a beutazáshoz szükséges okmányokkal, illetve a megengedettnél hosszabb ideje tartózkodnak az Európai Unió tagállamainak területén.