Minden gárdatagot felkeresne Vona Gábor

Vágólapra másolva!
Valamennyi gárdatagot fel kívánja keresni Vona Gábor, a Jobbik elnöke a következő hónapokban, hogy egységesítse a különböző szervezeteket.
Vágólapra másolva!

Vona Gábor, a Jobbik elnöke egységesítené a különböző gárdaszervezeteket és mozgalmakat. A bíróság által jogerősen feloszlatott Magyar Gárda alapítója vasárnap délután a XII. kerületi turulszobor előtti rendezvényen bejelentette, hogy az egység megteremtése érdekében a következő hónapokban fel fogja keresni valamennyi gárdatagot.

A Jobbik országgyűlési képviselője az Új Magyar Gárda, a Magyar Nemzeti Gárda tagjai, valamint jobbikos politikusok és szimpatizánsok előtt, a Magyar Gárda és a Rongyos Gárda megalakulása alkalmából rendezett megemlékezésen a pártelnök azt is mondta, a Jobbiknak és a gárdáknak "testvéri szövetségben" kell lenniük egymással. Mint fogalmazott, "a Jobbik nincs meg a gárda nélkül, és a gárda sincs meg a Jobbik nélkül".

A mintegy ötszáz fő részvételével zajlott rendezvényen Vona Gábor jelezte azt is, szívük szerint gárdamellényben vennének részt a megemlékezésen, de azért nem teszik, mert betartják a törvényt. A turulszobor felállítása, illetve tervezett elbontása körüli vitákra utalva leszögezte, ahogy joguk van turulszobrot állítani bárhol magyar földön, ugyanúgy joguk van megszervezni "saját önvédelmüket" is.