Megvannak a felsőoktatási pótfelvételik ponthatárai

Vágólapra másolva!
Hétfőn este nyilvánosságra hozták a felsőoktatási pótfelvételik ponthatárait. A ponthatárok nem lehettek alacsonyabbak, mint a nyári rendes felvételik ponthatárai. Összesen 13 ezren jelentkeztek pótfelvételikre az idén.
Vágólapra másolva!

Nyilvánosságra hozták hétfő este a felsőoktatási felvételi ponthatárokat, az idén mintegy 13 ezren adtak be kérelmet. A ponthatárok meghatározása a 2011. évi általános felsőoktatási felvételi eljáráshoz hasonlóan történt: a számítógépes algoritmus a jelentkezők által elért felvételi összpontszám alapján és az adott képzésre felvehető létszám függvényében sorolta be a jelentkezőket.

Fontos különbség volt azonban, hogy azokon a képzéseken, amelyeket már a 2011. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban is meghirdettek, a pótfelvételi ponthatár nem lehetett alacsonyabb a július 21-én kihirdetett ponthatárnál. Ha az adott képzés eddig nem indult, a ponthatár akkor sem lehetett alacsonyabb a jogszabályi minimumnál - alapképzési szakok, egységes, osztatlan képzések esetén 200 pontnál, felsőfokú szakképzés esetén 140 pontnál.

A ponthatárok a felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos honlapján, a www.felvi.hu-n találhatók meg. Az idén 44 egyetem és főiskola nyújtott pótfelvételi lehetőségeket több száz szakon. A felvettek a felvételi döntésről szóló besorolási határozatot az Oktatási Hivataltól, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.