Megszökött a Cozma-ügy negyedrendű vádlottja

2011.08.31. 12:54

A rendőrség körözi a Cozma-ügy negyedrendű vádlottját, P. Gábort. A férfit első fokon öt év börtönre ítélte a bíróság, majd amikor elrendelték az előzetes letartóztatását, megszökött a rendőrök elől.

Körözést adott ki a rendőrség a Cozma-ügy negyedrendű vádlottja ellen. Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője annyit közölt, a hatóság keresi a férfit, aki kedden tűnt el.

A Cozma-ügyben első fokon eljáró Veszprém Megyei Bíróság P. Gáborral szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el júniusi ítéletében, amelyben kimondta: a vádlott bűnös társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérletében, ezért ötéves börtönbüntetést szabtak ki rá. Az ítélet kihirdetésekor a bíróság megszüntette a férfi előzetes letartóztatását, és helyette lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

A bíróság döntése ellen az ügyész azonban fellebbezett és ennek a győri ítélőtábla helyt adott - közölte szerdán a Győri Ítélőtábla büntetőkollégiumának vezetője. Nagy Zoltán elmondása szerint ezekben az esetekben a rendőrség közli az érintettel a bíróság döntését majd letartóztatja. Ez elől menekült el kedden a negyedrendű vádlott.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. A bíróság június 23-án hozott nem jogerős ítéletében életfogytig tartó fegyházra ítélte a Cozma-gyilkosság első- és másodrendű vádlottját, R. Sándort és N. Győzőt. A harmadrendű vádlott, Sz. Iván húsz év fegyházbüntetést kapott.

KAPCSOLÓDÓ CIKK