Idős férfit bántalmazott négy rabló Makón

2011.09.01. 11:43

Centrifugát, mosógépet, gázpalackokat és 1100 forintot zsákmányolt az a négy betörő, akik kedden éjjel otthonában bántalmaztak, majd kiraboltak egy idős férfit Makón. Egy nappal később elkapták őket.

Egy nap alatt elfogott a rendőrség négy rablót, akik a gyanú szerint otthonában bántalmaztak egy idős makói férfit - közölte a rendőrség csütörtökön. A négy gyanúsított - két férfi és két nő - makói otthonában tört rá az idős sértettre keddre virradó éjszaka. Egyikőjük, egy 41 éves férfi megtámadta a lakás tulajdonosát, és pénzt követelt tőle. Az erőszakos fellépés hatására a sértett átadta 1100 forintját. A rablók ezután magukhoz vettek egy centrifugát, egy mosógépet és két gázpalackot, majd távoztak. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A nyomozás során a rendőrök hamar megtalálták azt, aki megvette az ellopott háztartási gépeket és az egyik gázpalackot, majd eljutottak a gyanúsítottakhoz, akiket szerdán elfogtak. A házkutatások során megtalálták a másik lopott gázpalackot is. Az is kiderült, hogy az 1100 forintot gyorsan elköltötték, sört vettek belőle.

A 41 éves férfi ellen már számos eljárás folyt betöréses lopás miatt. A gyanúsítottak beismerő vallomást tettek, ellenük csoportosan elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, mindannyian őrizetbe kerültek.