Szombattól ismét Kőbánya-Kispestig jár a 3-as metró

Vágólapra másolva!
Bár a buszvégállomás még mindig nincs használható állapotban, a 3-as metró szombattól ismét teljes útvonalon, Kőbány-Kispestig közlekedik. A buszok továbbra is a Határ úti ideiglenes végállomásra járnak.
Vágólapra másolva!

Szombattól ismét Kőbánya-Kispest végállomásig jár a hármas metró - közölte csütörtök este a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A közlemény szerint a bevásárlóközpont építője mostanra tudta teljesíteni azokat a feltételeket, amelyek lehetővé teszik a metróállomás biztonságos használatát. Azzal, hogy a metró ismét a teljes vonalon jár, könnyebbé válik a Kőbánya-Kispest vasútállomás elérése.

Az autóbusz-végállomás ugyanakkor továbbra sem készült el, az a bevásárlóközpont építője által vállalt határidő letelte ellenére sincs olyan állapotban, hogy akár csak ideiglenesen is használatba lehessen venni. Ezért a 85, 85E, 98, 98E, 136E, 182, 184, 193E, 200E, 201E, 202E, 282E és a 284E jelű BKV-buszjáratok és a Volánbusz elővárosi járatai továbbra is a Határ út metróállomáson kialakított ideiglenes végállomásig járnak.

A 98E, 136E, 193E, 200E jelzésű autóbuszok a végállomás átadásáig továbbra sem érintik Kőbánya-Kispestet. Ezért a Liszt Ferenc repülőtér felé utazóknak továbbra is a Határ úton kell átszállniuk a 200E jelű buszjáratra, melyre a hármas metrón is felhívják az utasok figyelmét. A beruházással kapcsolatos munkák kellemetlenségeiért a BKK és a BKV az utasok türelmét és megértését kéri.