Veszélyes anyag folyt az útra egy kigyulladt teherautóból Somogyban

Vágólapra másolva!
Kigyulladt egy veszélyes anyagot szállító teherautó Igal külterületén péntek reggel. A tüzet eloltották, az útra folyt hidrogén-peroxidos oldatot a tűzoltók már elkerítették. Senki nem sérült meg, a helyben lakók sincsenek veszélyben a katasztrófavédelem szerint.
Vágólapra másolva!

Teljes szélességében lezárták az utat a Somogy megyei Igal külterületén a 6505-ös úton, ahol egy péntek reggel kigyulladt teherautóból veszélyes anyag folyt ki. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség - közölte a katasztrófavédelem és a rendőrség.

A balesethez Kaposvárról öt járművel vonultak ki a tűzoltók, akik speciális védőruhában kezdték el a mentést. A helyszínre a veszélyhelyzeti felderítő csoportot is riasztották - mondta a katasztrófavédelem szóvivője. Kőhalmi Szilvia beszámolója szerint a tüzet poroltóval rövid időn belül eloltották, a négy, hidrogén-peroxid vizes oldatát tartalmazó hordóból három megsérült, azokból vékony sugárban folyt ki a veszélyes anyag, amelyet a tűzoltók elkerítenek és felitatnak.

A platós teherautó ezenkívül lúgot és sósavat is szállított. A balesetet az okozta, hogy a megsérült tartályból a veszélyes anyag a kipufogócsőre folyt.