Schmitt maradásra bíztatta az orvostanhallgatókat

Vágólapra másolva!
A külföldre vándorlás helyett Magyarországon való maradásra bíztatta Schmitt Pál köztársasági elnök az elsőéves orvostanhallgatókat a Semmelweis Egyetem tanévnyitóján.
Vágólapra másolva!

Schmitt Pál köztársasági elnök a Semmelweis Egyetem tanévnyitóján arra kérte az elsőéves hallgatókat, hogy a várható nehézségek ellenére is tartsanak ki Magyarországon, és azzal hálálják meg taníttatásukat, hogy boldogságukat nem a "könnyebb élettel kecsegtető külföldön, hanem a szülőföld rögösebb útján" próbálják elérni.

A tapasztalatszerzés céljából mégis külföldre távozóktól azt kérte, iparkodjanak minél hamarabb visszatérni, hiszen - mint mondta - a magyar emberek egészségéért fáradozni biztosan felemelő érzés lesz.

Németh László drámaírót idézve Schmitt szólt arról is: az iskola az is, hogy "kifejlessze a rendtartás igényét, a tájékozódás szenvedélyét és képességét. Így talán az életbe kilépő ember se nyugszik majd bele, hogy agya sejtteleppé váljon, hanem a világ értelmes, tetteit irányító modelljét építi állandóan magában".

A Semmelweis Egyetemen idén több mint kétezer elsőéves hallgató kezdi meg a tanévet az intézmény hat karán.