Magyar Nemzet: Elhúzódik Jozef Rohác kiadatása

Vágólapra másolva!
Szlovákia egy hónap után sem adott még választ a magyar hatóságok újabb kiadatási kérelmére Jozef Rohác ügyében. A Fenyő János médiavállalkozó 1998-as meggyilkolásával gyanúsított Rohác ellen indított büntetőeljárás is csúszik emiatt.
Vágólapra másolva!

Nincs még válasz a Jozef Rohác ellen indított büntetőeljárásban az újabb kiadatási kérelemre, a szlovák hatóságok immár több mint egy hónapja tanulmányozzák a gyanúsított ügyeit vizsgáló Nemzeti Nyomozó Iroda által megküldött iratokat - írja a Magyar Nemzet. A napilap emlékeztet arra, hogy a Fenyő János médiavállalkozó 1998-as meggyilkolásával gyanúsított Rohác kiadatását újra kellett kérnie a magyar rendőrségnek Szlovákiától, mert az iratokból - vélhetőleg eljárási hiba miatt - kimaradt a lőszerrel, lőfegyverrel visszaélés bűntette.

Rohácot februárban vették újra őrizetbe a szlovák hatóságok az NNI kérésére. A Fenyő-ügyben indított újabb vizsgálat és Rohác szlovákiai őrizetbe vétele után az ottani hatóságok bő egy hónap alatt kiadták a férfit Magyarországnak. A Magyar Nemzet azt írja, rendőrségi forrásai a lőszerrel és lőfegyverrel visszaélés miatt indított újabb kiadatási eljárást rutinjellegűnek tekintették, ennek ellenére úgy tűnik, Szlovákia alaposan megvizsgálja a kérelem alapját, mert még nem adott választ a megkeresésre.

Rohácot továbbra is Budapesten őrzik, de az eljárás elhúzódása miatt az ellene indított büntetőeljárás is csúszik. A rendőrség szerint személyesen ő végzett Fenyő Jánossal, Rohác azonban tagadja ezt, és nem is tett vallomást az ügyben.