Schmitt Pál megörült a harmonikusan fejlett diákoknak

Vágólapra másolva!
Sportolókhoz hasonlította a tanévet kezdő egyetemistákat és megdicsérte a szép tartású diákokat Schmitt Pál köztársasági elnök a Szent István Egyetem hétfői tanévnyitó ülésén. Schmitt azt mondta, örvendetes, hogy az egyetem egyre nagyobb hangsúlyt fektet a környezetvédelemre.
Vágólapra másolva!

Ugyanazt az izgalmat és várakozást érzik a diákok egy új tanév kezdetén, mint amit a sportolók élnek át a startnál - mondta Schmitt Pál köztársasági elnök a gödöllői Szent István Egyetem szenátusának tanévnyitó ünnepi ülésén hétfőn. Az MTI tudósítása szerint a köztársasági elnök - végignézve a tanévnyitón megjelent hallgatókon - elégedetten állapította meg, hogy túlsúlyos fiatalok helyett szép tartású, harmonikusan fejlett diákokat lát. Schmitt azt mondta, a tanévkezdéssel együtt járó várakozásnak és izgalomnak ugyanúgy pluszlendülettel kell társulnia, mint ahogy a sportolók is mindent beleadnak, amikor elrugaszkodnak a startvonalról.

Schmitt az intézmény szerepéről azt mondta, hogy az egyetem rég túllépte a hagyományos agrárkereteket, és kiemelkedő szerepet tölt be a vérbeli egyetemi várossá lett Gödöllőn. Dicséretes, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a környezet védelmére - mondta. Az államfő köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy a kilenc karon mintegy 18 ezer fiatalt fogadó intézmény jó példa arra, hogyan kell az oktatást az élet igényeihez igazítani. Ezzel a hitvallással a hallgatók úgy tudnak a legjobban azonosulni, ha nem érik be kevéssel, ha egyre többet várnak el maguktól, hogy ne szétcsússzon, hanem ambícióvá, akaraterővé álljon össze egyetemi munkálkodásuk - jelentette ki.