Újabb üvegtábla esett le a pécsi tudásközpontról

Vágólapra másolva!
Az 5,5 milliárd forintból épült pécsi tudásközpont homlokzatáról legutóbb tavaly decemberben esett le hat négyzetméternyi üvegtábla. Akkor a mínusz 14 fokkal indokolták a balesetet.
Vágólapra másolva!

Újabb üveg burkolóelem esett le a tavaly szeptemberben átadott pécsi Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont külső homlokzatáról. Az MTI úgy tudja, hogy az épület déli oldalának egyik üvegtáblája pénteken vált le a falról és zuhant a földre, ahol összetört. Személyi sérülés nem történt.

Legutóbb tavaly decemberben történt hasonló eset a tudásközpontnál, amikor éjszaka "szétrobbant" két, összesen hat négyzetméternyi üvegtábla. Úgy vélték, akkor a történtekben szerepe lehetett a hideg időjárásnak, mert aznap éjszaka mínusz 14 Celsius fok volt Pécsen. Az ezt követő szakértői vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy az eset spontán törés miatt következett be, a többi üvegburkolatnál pedig nem találtak problémát

A pécsi Európa Kulturális Fővárosa program keretében mintegy 5,5 milliárd forintból épült meg a 13 ezer négyzetméteres tudásközpont.