Az éjszakába nyúlt a lovasberényi kormányülés

Vágólapra másolva!
Kedden délután fél négykor tart sajtótájékoztatót Orbán Viktor Lovasberényben a kétnapos kormányülés eredményeiről.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor Facebook-bejegyzése szerint éjjel háromnegyed egykor ért véget a lovasberényi kormányülés első napja. A kormányülésről nem szivárogtak ki részletek, az MTI még a kétnapos találkozó előtt azt írta, hogy a kabinet második olvasatban tárgyalja majd a jövő évi költségvetés tervezetét Lovasberényben, illetve beszélnek annak a százmilliárdos költségvetési lyuknak a befoltozásáról is, amelyet a vártnál rosszabb gazdasági környezet okozott, de szerepel a napirenden a közoktatási törvény tervezete is. A kormányülés két napjáról kedden, fél négykor tart sajtótájékoztatót Orbán Viktor.

A megszorító csomagról Orbán a Tv2-nek a múlt csütörtökön annyit mondott, hogy emelhetik a szerencsejáték, az alkohol és a cigaretta jövedéki adóját, költségvetési elemek zárolására azonban már nem lát módot.

A politikai nagyüzem szerdán Hajdúszoboszlón folytatódik majd, ahol kormánypárti frakcióülést tartanak. A háromnapos ülés legnagyobb dobásának egybehangzóan azt a szerda esti vacsorával kezdődő, többek által "kibeszélő-show"-nak nevezett ülést tartják a megkérdezettek, amelyen Orbán Viktor ismerteti majd a képviselőcsoportra év végéig, illetve a kormányzati ciklus végéig váró feladatokat.

Orbán Viktor kormányfő szombaton, Kötcsén zártkörű találkozón ismerteti a várható menetrendet a Fideszt támogató értelmiségiekkel és üzletemberekkel. Ezek után kezdődik meg hétfőn az országgyűlés őszi ülésszaka.