Belső vizsgálatot vár a Fidesztől Tétényi Éva

Vágólapra másolva!
Esztergom független polgármestere szerint a helyi Fidesz-frakció nem képes az együttműködésre, ezért az októberi bérfizetés is veszélybe kerülhet a város intézményeiben.
Vágólapra másolva!

Levélben kér belső vizsgálatot a Fidesz vezetőitől Tétényi Éva független polgármester az esztergomi Fidesz-frakció együttműködés-képtelensége miatt. "A párt vezetői nyilatkozzanak arról, hogy ami Esztergomban történik, az a Meggyes-csoport túlkapásait vagy a Fidesz országos politikáját tükrözi-e" - írta keddi közleményében a polgármester.

Tétényi Éva szerint fontos az ügy azonnali kivizsgálása, mert a fideszes képviselők nem hajlandók tárgyalni a költségvetés módosításáról, így veszélybe kerülhet az októberi bérfizetés a város intézményeiben. A polgármester szerint a vizsgálatra azért is szükség lenne, hogy Esztergom nyugodt körülmények között láthassa vendégül a magyar és a szlovák kormány tagjait a Mária Valéria híd átadásának szeptember végi, tízéves ünnepén.

Az elmúlt hónapokban Esztergomban patthelyzet alakult ki a képviselő-testület kétharmadát adó Fidesz-frakció és az ugyanekkora aránnyal megválasztott független polgármester között, mivel Tétényi Éva adósságrendezési eljárást kért a város ellen az előző polgármestertől, a fideszes Meggyes Tamástól megörökölt 1,2 milliárdos kifizetetlen számla és a 25 milliárdos adósság miatt. A Fidesz már az első képviselő-testületi ülésen közölte, fél évig nem hajlandó alpolgármestert jelölni, illetve később jelezte, az adósságrendezési eljárást törvénytelennek tartja, ezért nem működik együtt a polgármesterrel.