Bujtogatás miatt pénzbírságra ítélték a Tettrekész rendőrszakszervezet főtitkárát

Vágólapra másolva!
160 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte jogerősen Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) főtitkárát kedden a Legfelsőbb Bíróság kétrendbeli, folytatólagosan elkövetett bujtogatás miatt. Az ítélet jogerős, fellebbezésre, illetve egyéb jogorvoslatra nincs lehetőség.
Vágólapra másolva!

A Legfelsőbb Bíróság tanácsvezető bírája az ítélet indoklásában kifejtette, hogy Szima Judit szakszervezeti vezetőként konkrét parancsokról mondhatott volna véleményt, ám általánosságban nem bírálhatta volna a rendőrség vezetőit.

A Budapesti Katonai Ügyészség még 2008-ban emelt vádat a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) főtitkára ellen bujtogatás miatt. A vád szerint Szima Judit több, a szervezet honlapjára kikerült cikkben támadta a rendőri vezetőket.

A főtitkárt első és másodfokon is elmarasztalta a bíróság. A Legfelsőbb Bíróság most ezeket az ítéleteket hagyta helyben, így Szima Juditnak ki kell fizetnie a 160 ezer forintos pénzbírságot.

A katonai ügyész korábban az ítélet súlyosbításáért, míg a vádlott és ügyvédje felmentésért fellebbezett. A korábbi, nem jogerős ítélet után lefokozták Szima Juditot, elvesztette alezredesi rangját. A TMRSZ főtitkára tavaly augusztusban nyugállományba vonult.

A keddi ítélet jogerős, fellebbezésre, illetve egyéb jogorvoslatra nincs lehetőség.