Vágólapra másolva!
Jövő év elejétől beleolvad az ügyészi szervezetbe a katonai ügyészség. Polt Péter legfőbb ügyész szerint a lépés indoka, hogy tapasztalataikkal segítsék a korrupció elleni küzdelmet.
Vágólapra másolva!

A katonai ügyészség 2012. január 1-jétől "a magyar ügyészség szerves részeként, attól nem elkülönülve" végzi tovább munkáját - jelentette be Polt Péter legfőbb ügyész csütörtökön.

A katonai ügyészek jogállásukat megőrzik, de a jövőben nemcsak katonai bűncselekmények felderítését, illetve vádképviseletét végzik katonák, rendőrök, büntetés-végrehajtási dolgozók, nemzetbiztonsági szolgálatok hivatásos állományú tagjainak esetében, hanem más ügyekben is eljárnak, központi irányításukat pedig a Központi Nyomozó Főügyészség látja majd el Most a katonai ügyészi nyomozások felett a felügyeletet a Katonai Főügyészség látja el.

Jelenleg a katonai ügyészség szervezetében van öt regionális katonai ügyészség, a budapesti, a debreceni, a kaposvári, a győri és a szegedi, továbbá a Katonai Fellebbviteli Ügyészség és a Katonai Főügyészség. A katonai ügyészi szervezet különállásának megszüntetésénél a korrupció elleni küzdelem hatékonyságának fokozása és az elkülönült katonai ügyészi szervezet problémája volt az elsődleges szempont - fogalmazott Polt Péter.