Hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélték Damu Rolandot

Damu Roland, Mohácsi Ferenc ügyvéd, elsőfokú ítélet várható, erőszakos közösülés és személyi szabadság megsértése
Vágólapra másolva!
Többek között nemi erőszak miatt első fokon hat év letöltendő börtönbüntetésre és a több mint egymillió forintnyi perköltség megfizetésére kötelezte a bíróság Damu Rolandot, a Jóban Rosszban sorozat korábbi szereplőjét. Damu a tárgyalás után nevetségesnek nevezte az ítéletet.
Vágólapra másolva!

Bűnösnek találta a Pesti Központi Kerületi Bíróság Damu Rolandot nemi erőszak, személyi szabadság korlátozása és egy rendbeli súlyos testi sértés vádjában hétfőn. A színész hat év letöltendő börtönbüntetést kapott, a bíróság kötelezte az 1,2 milliós perköltség megfizetésére is, valamint hat évre a közügyektől is eltiltották. Az ügyész súlyosbításért, Damu Roland és ügyvédje felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A tárgyalás után Damu Roland nevetségesnek nevezte az ítéletet.

A 36 éves Damu Rolandot tavaly november 18-án vette őrizetbe a rendőrség volt barátnője elleni erőszakos közösülés gyanúja miatt, majd két nappal később az elsőfokú bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Ügyvédei akkor az MTI-nek azt mondták: ügyfelük panasszal élt a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen, részletes vallomásában "egyértelművé tette", hogy ártatlan, és poligráfos vizsgálatot kért, hogy bizonyítsa igazát. A védelem tájékoztatása szerint a másodfokú bíróság tíz nappal később szabadlábra helyezte a férfit, mert sem a szökés, elrejtőzés, sem az összebeszélés veszélye nem állt fenn.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A színész nevetségesnek titulálta a bíróság ítéletét

A vád szerint Damu Roland 2008 szeptemberétől 2010 októberéig - kisebb-nagyobb megszakításokkal - élettársi közösségben élt barátnőjével, és rendszeresen alakult ki köztük tettlegességig fajuló konfliktus. 2009 nyarán egy szállodai szobában szóváltás után a férfi ököllel arcul ütötte élettársát, emiatt a nő bal szeme bevérzett. A vádirat azt is tartalmazza, hogy egy másik esetben, 2010 őszén a vádlott korábbi viszonyuk helyreállításának reményében találkozott a sértettel, a vita azonban elfajult, és a férfi folyamatosan ütlegelte, rugdosta volt élettársát. A nő megpróbált ellenállni, de a vádlott - folytatva a bántalmazást - közösült vele. Volt barátnője nem tudott elmenekülni a lakásból, mert Damu az ajtót kulcsra zárta, és a történtek után csak hosszas könyörgésre engedte el volt élettársát a lakásból. A bántalmazás miatt P. Tímea több helyen is zúzódásos, bevérzéses sérüléseket szenvedett. A 28 éves nőt mentők szállították kórházba, ahonnan értesítette a rendőrséget, és feljelentette volt barátját.

Az ítélet indokolásában a tanácsvezető bíró súlyosító körülménynek értékelte, hogy Damu nem tett beismerő vallomást. A bíró nem tudta enyhítő körülményként figyelembe venni, hogy a színésznek kiskorú gyermeke van, mert egy korábbi jogerős bírósági ítélet szerint nem fizette pontosan a tartásdíjat.