Többméteres lánggal égett egy gázvezeték Miskolc belvárosában

többméteres lángok csaptak fel Miskolc belvárosában, Városház téren, tűz
Vágólapra másolva!
A tűz akkor keletkezett, amikor a Tigáz szakemberei dolgoztak egy gázvezetéken a Városház téren. Két munkás megsérült, az egyikük éltveszélyesen, a tüzet eloltották.
Vágólapra másolva!

Egy munkás életveszélyes, egy pedig súlyos sérülést szenvedett, amikor belobbant egy gázvezeték csütörtök délelőtt Miskolcon, a Városház téren - mondta el a helyszínen Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), a város polgármestere az MTI-nek. Egy nagy gázcsőből szivárgott a gáz, a területen a Tigáz alvállalkozói dolgoztak. A gödörben két munkás volt, amikor a gáz belobbant, egyikük testfelületének hetven százaléka megégett, ő életveszélyes állapotban van, a másik munkás testfelületének a felén szenvedett égési sérüléseket - tette hozzá. A hatóságok azonnal lezárták az érintett területet, és kiürítették a környékbeli épületeket.

A városháza és a megyeháza épületeit is kiürítették, egészen a Pátria-tömbig A polgármesteri hivatal dolgozói a Miskolc Holding Zrt. épületében kaptak helyet, ideiglenesen ott végzik a munkát. A belobbanáskor a vezeték többméteres lánggal égett, a kora délutánra eloltották. Az [origo] megkereste a miskolci tűzoltóságot, ahol nem tudtak bővebb felvilágosítást adni a tűzről, mint mondták, a szóvivő is az oltásban segédkezik, ezért most nem elérhető.

Forrás: MTI/Vajda János
További képekért kattintson a fotóra!