Tizenhét évre ítélték a nevelt fiát leszúró ajkai férfit

Vágólapra másolva!
Az évek alatt elhatalmasodó féltékenység vezetett a bíróság szerint odáig, hogy egy ajkai férfi az élettársával veszekedve, leszúrta annak 16 éves fiát. A férfi a gyilkosság után egy fabódéban bújt el.
Vágólapra másolva!

Nem jogerősen tizenhét év fegyházra ítélte a Veszprém Megyei Bíróság azt az ajkai férfit, aki két évvel ezelőtt leszúrta 16 éves nevelt fiát.

Az Ajkához tartozó Bakonygyepesen az akkor 48 éves férfi és élettársa féltékenység miatt veszekedni kezdett 2009 márciusában. A férfi sodrófával, majd késsel támadt az asszonyra, és többször súlyosan megsebesítette. A dulakodásra felébredtek a gyerekek. A vádlott 16 éves nevelt fia édesanyja védelmére kelt, ezért a férfi leszúrta. A mostohaapa ezután a kislányával együtt elmenekült a helyszínről. A gyereket később rokonoknál helyezte el, ő pedig a város külterületén egy fabódéban rejtőzött el, de a rendőrök még aznap őrizetbe vették.

A bíróság a vádlottat több emberen elkövetett emberölés kísérletének bűntette, kiskorúnak, valamint a közlekedés biztonságának veszélyeztetése, ittas járművezetés vétsége és közlekedési baleset okozása miatt vonta felelősségre.

A bíró elmondta, hogy a férfin az évek alatt "elhatalmasodott a féltékenység", és ez vezetett a tragédiához. A bíróság megállapította, hogy a férfi jó viszonyban volt nevelt fiával.