Betörés után, lopott furgonnal menekült a szerencsi baleset egyik áldozata

Egymásba rohant két teherautó Szerencsnél
Vágólapra másolva!
A rendőrség első megállapításai szerint a kisteherautó vezetője egy betörés után lopta el azt a furgont, ami vasárnap kora reggel frontálisan ütközött egy teherautóval Szerencs határában. A balesetben mindkét sofőr meghalt. A kisteherautót egy 19, a másik járművet egy 35 éves férfi vezette.
Vágólapra másolva!

Befejezte a helyszínelést a rendőrség a 37-es számú főúton Szerencs közelében, a taktaharkányi elágazás térségében, ahol egy furgon és egy teherautó ütközött össze vasárnap kora reggel. A balesetben ketten vesztették életüket.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a helyszínelés befejeztével feloldották az útzárat, már nem kell kerülniük az arra közlekedőknek.

Forrás: MTI/Vajda János

Mindkét autóban csak a vezetők ültek. A kisteherautót egy 19, a másik járművet egy 35 éves férfi vezette. Az első megállapítás szerint a kisteherautó Miskolc irányából haladt Szerencs felé, amikor eddig tisztázatlan okokból áttért a szemközti sávba, és fékezés nélkül, frontálisan, nagy sebességgel ütközött össze a szemből érkező teherautóval.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kisteherautó sofőrje egy betörés után lopta el a járművet.

A 19 éves férfi a Nyíregyházával szomszédos Napkoron tört be egy bárba, magához vette a pénztárból a váltópénzt, és üdítőitalokat is elvitt - közölte a rendőrség. Feltehetően megtalálta az udvaron álló kisteherautó kulcsát, de az ingatlanról csak úgy tudott kihajtani, hogy az ott álló traktorral előbb beszakította a kerítést, majd átült a kisteherautóba, és elhajtott.