Összedőlt egy cirkuszi sátor a pécsi szélviharban

Vágólapra másolva!
Senki nem tartózkodott a közel háromszáz fő befogadására képes cirkuszi sátorban, amikor a hétfő délutáni heves vihar összedöntötte az építményt.
Vágólapra másolva!

Egy cirkuszi sátrat döntött össze a szélvihar hétfő délután Pécsen - írja a Bama.hu internetes oldal. A lap úgy tudja, a balesetkor senki nem tartózkodott a körülbelül 200-300 fő befogadására képes építményben. Délután négy óra körül egy erős széllel érkező vihar érte el Pécset, előadás azonban csak két órával később lett volna.

A cirkusz vezetője a Bama.hu helyszínen tartózkodó munkatársának elmondta, hogy világ életében a cirkusszal foglalkozott, s korábban soha nem történt ilyen baleset. A Dunántúli Napló kérdésére a cirkusz vezetője elmondta, hogy a rögzítéssel nem volt semmi probléma, hiszen a vastartók a helyükön maradtak. A hirtelen jött szél az egész sátrat felemelte a levegőbe, amely azonnal visszahullott a földre, s összedőlt.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelem szóvivője az [origo]-nak azt mondta, különleges káresethez nem hívták a tűzoltókat és a cirkusz helyszínéről sem érkezett bejelentés.

Forrás: MTI/Kálmándy Ferenc

Szakadó eső és szélvihar csapott le hétfőn délután a baranyai megyeszékhelyre.

Balatonföldváron a szél miatt egy fa dőlt két sétáló német állampolgárra, egyikük súlyosan megsérült - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Pest megyében is fakidőlésekhez riasztották a tűzoltókat

A viharos szél következtében több Pest megyei településen - Gödön, Vácon, Biatorbágyon és Mogyoródon - is fák dőltek az utakra, villanyvezetékre hétfő este - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

Loch Erika, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője azt mondta, két esetben az útról kellett eltávolítani a szél által kidöntött fát.