Jönnek az útfelújítások és a torlódások Budapesten

Vágólapra másolva!
A fővárosban 37 útvonalat újítanak fel szeptembertől több lépésben, összesen 4,6 milliárd forint értékben. A forgalmi rendben is változások lesznek.
Vágólapra másolva!

Szeptemberben megkezdődnek az útfelújítások Budapesten. A munka 37 fő- és tömegközlekedési útvonalat érint. Ezek mintegy 30 kilométer hosszan, 275 ezer négyzetméter területen, 4,6 milliárd forintból újulnak meg - közölte kedden a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Az érintett útszakaszokon új kopó- és kötőréteget építenek be, egyes esetekben a teljes pályaszerkezetet kicserélik. A közlekedési társaság szerint ezekkel a beavatkozásokkal az adott útszakasz élettartama mintegy 15 évvel nőhet meg. A BKK közleménye szerint laborvizsgálatokkal is ellenőrzik majd, hogy az útpályaszerkezet a tervek szerint, megfelelő vastagságban, illetve megfelelő minőségben épült-e meg.

A BKK szerint 2011-től új megközelítésben végzik majd a fővárosi felújításokat. Ez közleményük szerint azt takarja, hogy a forgalmi rendet és a forgalmi igényeket is felülvizsgálják, így ha kell, például áthangolják a jelzőlámpákat, új kerékpáros-nyomvonalakat festenek fel, vagy előnyben részesítik a tömegközlekedési járműveket.

A felújítások kezdési időpontjáról, a felújítási munkákkal járó forgalomkorlátozásokról, illetve a tervezett munkakezdési és befejezési időpontokról a BKK a honlapján folyamatosan tájékoztat.