A budapestiek fele nem hagyott pénzt a becsületkasszában

Vágólapra másolva!
A budapestiek közel 40 százaléka dobott be pénzt azokba az ásványvíz-automatákba, mellyel a fővárosiak becsületességét akarta lemérni egy bank.
Vágólapra másolva!

A pesti belvárosban és Óbudán augusztus 29-én állított fel a Sopron Bank ásványvizet tartalmazó italautomatákat, melyekbe nem kötelező pénzt bedobni, fizetés nélkül is el lehet vinni a vizet. A két automatából eddig összesen közel 8 ezer palack víz fogyott el. A kampány harmadik hete után kiderült, hogy a "vásárlók" közel 40 százaléka fizetett, több mint 60 százalékuk fizetés nélkül távozott. A két városrész között mindössze egy százalék eltérés mutatkozik Buda javára. A szervezők az italautomatákból befolyt összeg dupláját ajánlják fel a Csodalámpa Alapítvány részére.

A bank a negyven százalékos fizetési hajlandóságot a körülményekhez képest elfogadható eredménynek tekintik. Közelményükben azonban megemlítik, hogy a három héttel ezelőtt kezdődő kampány indulásakor az emberek inkább fizettek, mint nem, vélhetően azért, mert akkor többen figyelték az automatákat és az azokat használókat. Itt megtekintheti az akkor készült videónkat: