Fémtolvajok okozhatták a Kén utcai födémszakadást

Vágólapra másolva!
Két eltűnt acélgerenda hiánya és egy zuhanyzó engedély nélküli beépítése okozhatta a födém csütrötök hajnali leszakadását a Kén utcai lakóházban. A rendőrség már őrizetbe is vette a feltételezett gerendatolvajokat.
Vágólapra másolva!

Előállított két huszonéves férfit a rendőrség, mert megalapozottan gyanúsíthatók a IX. kerületi Kén utcai lakóház két tartóoszlopának ellopásával, amely nagyban hozzájárulhatott a födém leszakadásához - tájékoztatta az MTI-t Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője.

Csütörtök kora hajnalban szakadt le egy födém a Kén utcai lakóház első emeleti lakásában. A balesetben kilenc ember könnyebben megsérült. Az öt gyereket - köztük egy csecsemőt - a Heim Pál Gyermekkórházba szállították, a felnőttek egyike sem szorult kórházi kezelésre.

Az épületből több mint száz embert mentettek ki. A statikus két lakást nyilvánított életveszélyessé, ám a lakók valószínűleg a többi lakásba sem fognak majd visszaköltözni - mondta el a sérült gyermekeket meglátogató Bácskai János (Fidesz-KDNP) ferencvárosi polgármester az MTI-nek.

A polgármester megerősítette, hogy valószínűleg egy zuhanyzó engedély nélküli beépítése és két eltűnt acélgerenda hiánya okozhatta a födém leszakadását.

A IX. kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított a Kén utcai egyik lakóház födémének csütörtök kora hajnali leszakadása ügyében.