Meghalt a miskolci gázlobbanás egyik égési sérültje

Vágólapra másolva!
Életét vesztette a múlt heti miskolci gázlobbanás egyik égési sérültje. A férfi a gázvezeték karbantartásán dolgozott, testének 75 százaléka megégett.
Vágólapra másolva!

Csütörtökre virradóra meghalt az egyik munkás, aki Miskolc belvárosában, a Városház téren történt gázlobbanás következtében égett meg - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház. A szeptember 15-i baleset nyomán az a férfi hunyt el, akinek a testfelülete 75 százalékban megégett. A másik munkás szintén súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, testfelületének 50 százaléka égett meg, állapota változatlan - közölte a kórház.

Múlt csütörtökön gázvezeték-karbantartást végeztek, amikor belobbant a földgáz a miskolci Városház téren; a baleset következtében a gázszolgáltató, illetve alvállalkozójának egy munkatársa, egy 51 éves szendrői és egy 55 éves szikszói férfi szenvedett életveszélyes égési sérüléseket.

A vezeték többméteres lánggal égett, a környékbeli épületeket átmenetileg kiürítették. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt rendelt el nyomozást.