Eltüntetné a fővárosi piros lámpáknál koldulókat Pintér

Vágólapra másolva!
Decemberig eltűnek a koldulók a piros lámpáknál - ígéri a belügyminiszter. A rendőrség határozott fellépést ígér a szórólapot osztogatók és szélvédőt mosók, illetve az őket megbízó vállalkozások ellen is.
Vágólapra másolva!

December végére eltűnnek a piros lámpánál koldulók a fővárosból - jelentette ki Pintér Sándor. A belügyminiszter jelezte: a rendőrök a központból kifelé indulva haladnak a főváros határai felé, és reményei szerint a pénteken elindított kezdeményezés decemberre eléri célját, és eltűnnek a koldulók a piros lámpáktól.

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatója szerint a szórólapot osztogató, szélvédőt mosó és egyéb, hasonló tevékenységet folytató emberek magatartása szabálysértő. A rendőrség határozott fellépést ígér velük szemben, és az őket megbízó, szerződtető, közvetítő vállalkozásokat is megkeresi, illetve tájékoztatja arról, hogy szabálysértő, amit tesznek.

A belügyminiszter sajtótájékoztatón elmondta: a rendőrségnek nemcsak a korábban megfogalmazott feladatoknak - így a kisközségek közbiztonságának helyreállításának - kell megfelelnie, hanem új kihívásokkal is szembe kell néznie. Ezek között említette a migráció problémáját, a délről, egyebek mellett Afganisztánból, Pakisztánból érkező illegális migránsok elfogását.