Nyomozás indult a Magyar Szigeten elhangzott faji háborús kijelentések miatt

Vágólapra másolva!
A rendőrség szoros ügyészi felügyelet mellett, egyelőre ismeretlen elkövető ellen folytat eljárást a Magyar Szigeten augusztusban elhangzott gyűlölködő kijelentések miatt.
Vágólapra másolva!

Közösség elleni izgatás miatt indult nyomozás a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Magyar Sziget nevű rendezvényén augusztusban elhangzott gyűlölködő kijelentések miatt - írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

A lap a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatására hivatkozva azt írta: egyelőre ismeretlen elkövető ellen folytatnak eljárást szoros ügyészi felügyelet mellett.

A Magyar Nemzet emlékeztetett: az ügyben több feljelentés érkezett a Legfőbb Ügyészséghez, sőt a Terrorelhárító Központ is vizsgálta Toroczkai Lászlónak, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnökének, a Jobbik Csongrád megyei önkormányzati képviselőjének, valamint Tyirityán Zsoltnak, a Betyársereg vezetőjének a kijelentéseit.

Ahogy arról az [origo] is beszámolt, Tyirityán Zsolt, a magát Betyárseregként meghatározó szervezet vezetője, aki a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett augusztus eleji Magyar Sziget egyik előadásán faji háború elindulásáról beszélt.

Az előadásról szóló beszámolók szerint többek között azt mondta, "el kell jutni oda, hogy egy gépkarabélynak az elsütő billentyűjét valaki meg tudja húzni, esetleg akkor, hogyha egy másabb bőrszint lát", illetve azt kérdezte a közönségtől, hogy "bennünk lesz-e annyi, hogy le merjünk lőni egy rohadt, tetves zsidót?"