Előzetesben a Kén utcai födémomlás gyanúsítottja

Vágólapra másolva!
Október 25-ig előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy társaival ellopta a IX. kerületi Kén utcai lakóház két tartóoszlopát, ami nagyban hozzájárulhatott a födém leszakadásához.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Bíróság honlapján olvasható közlemény szerint a IX. kerületi Rendőrkapitányságon folyamatban levő büntetőügyben "nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt" a bíróság elrendelte B. András előzetes letartóztatását legfeljebb október 25-ig. A végzés nem jogerős.

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő, vagyon elleni bűncselekményeket követne el, fennáll a bűnismétlés veszélye.

A végzésben kitértek arra is, hogy a rongálási, illetve lopási kár összegének, illetve a sérülések gyógyulási idejének szakértői megállapítása után akár súlyosabb bűncselekmény vagy bűncselekmények megalapozott gyanúját is megállapíthatják.

A IX. kerületi Kén utca egyik lakóházának első emeletén a múlt csütörtökön szakadt le egy födém, a balesetben kilencen könnyebben megsérültek. Öt gyereket a Heim Pál Gyermekkórházba szállítottak, a felnőttek egyike sem szorult kórházi kezelésre. Az épületből több mint száz embert mentettek ki. A statikus két lakást nyilvánított életveszélyessé.

Bácskai János (Fidesz-KDNP) polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján, a helyszínen azt mondta: vélekedések szerint egy zuhanyzó engedély nélküli beépítése és két eltűnt acélgerenda hiánya okozhatta a födém leszakadását a IX. kerületi Kén utca 3. szám alatti lakásban.

A IX. kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást, és pénteken három embert vettek őrizetbe az ügyben.