Csatlakoznak a szombati tüntetésekhez a pedagógusok

Vágólapra másolva!
Csatlakozik a szakszervezetek szombatra meghirdetett demonstrációjához a Pedagógusok Szakszervezete. A tanárok az új életpályamodellek miatt emelik fel a hangjukat.
Vágólapra másolva!

A Pedagógusok Szakszervezete csatlakozik a szombaton tartandó, mintegy hetven szakszervezetet megmozgató demonstrációhoz, amelyet négy érdekvédelmi tömörülés szervez - jelentette be Galló Istvánné, a PSZ elnöke kedden Budapesten. A Miért titok, ami közügy? című sajtótájékoztatón az elnök kiemelte: a megmozduláson egyebek mellett az igazságos és méltányos közteherviselésért, a társadalmi párbeszéd visszaállításáért és az új életpályamodell szakszervezetekkel való egyeztetéséért emelik fel szavukat.

Csütörtökön háromszáz, pénteken ötszáz ember demonstrálhat a fővárosi Clark Ádám tér járdáján, valamint a sikló előtti területen közölte hétfőn a rendőrség. A szakszervezetek korábban a csütörtök-pénteki demonstrációjukhoz mintegy háromezer ember részvételével a Clark Ádám tér, a Széchenyi tér és a Lánchíd területére tartottak igényt.

A megmozdulás szervezői azután tettek új beadványt, hogy a rendőrség korábban közlekedési okok miatt megtiltotta a szeptember 29-től határozatlan időre meghirdetett, D-Daynek nevezett tüntetéssorozatukat. A szakszervezetek bíróságon támadták meg a határozatot, a Fővárosi Bíróság pedig szeptember 20-án úgy döntött: a szakszervezetek nem tarthatják meg a szeptember 29-től október 2-ig tervezett demonstrációikat Budapesten a Clark Ádám tér-Lánchíd-Széchenyi tér útvonalon, október 1-jén és 2-án viszont demonstrálhatnak az előre kijelölt útvonalon.