Magyar Nemzet: A Betyársereghez tartozók nem lehetnek Jobbik-tagok

Vágólapra másolva!
A Jobbik elnöke, Vona Gábor javasolta, a párt elnöksége pedig elfogadta azt a határozatot, amelynek értelmében október végéig a pártban és a Betyárseregben is tagsággal bíróknak el kell dönteniük, hova tartoznak - írja a szerdai Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, a döntés válasz a Novák Elődöt ért szombati atrocitásra.
Vágólapra másolva!

Novembertől senki nem lehet egyszerre tagja a Jobbiknak és a Betyárseregnek is - írja a szerdai Magyar Nemzet a párt hétfői rendkívüli ülésére hivatkozva. A lap szerint a Jobbik így válaszolt arra, hogy a Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője egy rendezvényen megütötte Novák Elődöt, a párt alelnökét. A lap úgy tudja: a kettős tagság megszüntetésére Vona Gábor pártelnök tett javaslatot, az elnökség pedig egyhangúan fogadta el azt. A kettős tagoknak október 31-ig kell eldönteniük: a Jobbikhoz vagy a Betyársereghez akarnak-e tartozni.

A Betyársereg vezetője felesleges intézkedésnek minősítette a Jobbik döntését. Tyirityán a Magyar Nemzetnek azt mondta: a két szervezet eddig is teljesen különálló volt, más utakon jártak, és ez így lesz ezután is.

Egy szombati gyulai rendezvényen ütötte meg Tyirityán Zsolt, a magát Betyárseregnek nevező csoport vezetője Novák Előd jobbikos országgyűlési képviselőt - közölte hétfőn az ellenzéki politikus. A jobbikos politikus szerint a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület rendezvényén megjelent a Betyársereg tucatnyi tagja, köztük Tyirityán Zsolt is. Novák Előd szerint Tyirityán kérdőre vonta, hogy miért nevezi őt börtöntölteléknek. A jobbikos képviselő azt mondta: "a Jobbik belső fórumain" pusztán arról beszélt néhány alkalommal, hogy elítéli, amiért a Betyárseregen belül "próbálják erénnyé tenni a börtönviseltséget".

Novák Előd szerint szombaton ugyanezt mondta el Tyirityán Zsoltnak, aki állítása szerint ezt követően arcon ütötte őt. A képviselő azt mondta, lerepült a szemüvege, és belülről felrepedt a szája. "Az ütést követően a közelben tartózkodók és a Betyársereg tagjai között rövid dulakodás alakult ki, egy résztvevőt a Betyársereg egyik tagja hasba ütött, neki elrepedt a bordája" - tette hozzá Novák Előd.