Elindulhat a Fűtött utca program a fővárosban

Vágólapra másolva!
Összesen hatszáz hajléktalannak biztosít majd éjszakai, illetve nappali tartózkodási lehetőséget három fővárosi ingatlan, amelynek melegedővé alakításáról szerdán döntött a Fővárosi Közgyűlés.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében elindulhat a hajléktalanoknak nappali elhelyezést is biztosító úgynevezett Fűtött utca program. A testület Fidesz-KDNP-s képviselői szerdán három ingatlan használatáról döntöttek.

A nappali melegedőként is funkcionáló három éjjeli menedékhely kialakításának forrásigénye közel 490 millió forint, ezt állami és fővárosi keretből biztosítják. Az I., a IV. és a VIII. kerületben található ingatlanokban 309 ember számára éjszakai, 270 ember számára pedig nappali tartózkodási lehetőséget biztosítanak.

Az ingatlanok használatáról az önkormányzat a Fővárosi Vízművekkel, a Fővárosi Gázművekkel, valamint a MÁV-val köt haszonkölcsön-, illetve bérleti szerződést. Az éjjeli menedékhelyek szakmai üzemeltetését a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, illetve a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei látják majd el. A szakmai üzemeltetés becsült költsége idén összesen 52 millió forint lesz.